Thursday 30 January 2014

Don't Date a Girl Who Travels

A friend of mine posted a link on Facebook.com to this lovely post: Don't Date a Girl Who Travels. It says that the text has been translated into several other languages, and Latvian was not listed, so I decided to translate it.


Nesatiecies ar meiteni, kas ceļo.

Viņa ir tā, kurai ir izpūruši, saule izbalējuši mati. Viņas āda vairs nav tik gaiša kā kādreiz. Tā pat nav saules skūpstīta. Tā ir sadegusi. Tai ir vairākas iedeguma līnijas, šur un tur rētas un kodieni. Bet par katru ādas  nobrāzumu viņai ir kāds interesants stāsts stāstāms.

Nesatiecies ar meitenei, kas ceļo. Viņu ir grūti apmierināt. Parastais vakariņu randiņš, filma un lielveikals viņai liksies galīgi garām, tas izsūks no viņas dzīvību. Viņas dvēsele alkst pēc jauniem piedzīvojumiem un  pārdzīvojumiem. Viņu nespēsi iespaidot ar savu jauno auto un dārgo pulksteni. Viņa daudz labprātāk kāptu kādā kalnā vai lēktu ārā no lidmašīnas nekā klausītos tavās lielībās.

Nesatiecies ar meiteni, kas ceļo, jo viņa tev uzkratīsies ar lūgumu, lai nopērc aviobiļetes ikreiz, kad kāda aviokompānija piedāvā atlaides. Viņa neballēsies Republiq clubā. Viņa nemūžam nemaksās simt dollārus par Avicii koncertu, jo zin, ka viena nedēļas nogale klubos ir apmēram tas pats, kas nedēļa pavadīta kaut, kur kur ir daudz interesantāk.

Viņai, viticamāk, nav patstāvīga darba. Vai viņa daudz domā par aiziešanu no darba. Viņa nevēlās strādāt vaiga sviedros, lai sasniegtu kāda cita cilvēka sapņus. Viņai ir savi mērķi un viņa pēc tiem tiecās. Viņa ir brīvmāksliniece. Viņa pelna dizainējot, rakstot, fotogrāfējot, vai darot ko citu, kur vajadzīga radoša izpausme un bagāta iztēle. Pat nemēģini izniekot viņas laiku sūdzoties par savu garlaicīgo darbu.

Nesatiecies ar meiteni, kas ceļo. Viņa, iespējams, ir izniekojusi savu augstskolas diplomu un krasi nomainījusi savu karjeru. Viņa tagad varbūt ir niršanas instruktore vai vada jogas nodarbības. Viņa nav īsti pārliecināta, kad kontā parādīsies alga. Bet viņa nestrādās kā robots visas dienas garumā. Viņa iet ielās un izbauda to, ko dzīve piespēlē, un izaicinās tev darīt tā pat. 

Nesatiecies ar meiteni, kas ceļo, jo viņa ir izvēlējusies dzīvē nedrošāko ceļu. Viņai nav plāna, nav vienas adreses. Viņa seko ritmam, un dodas tur, kur sirds vada. Viņa dejo pie savu bungu ritmiem. Viņai nav ap roku apsiets pulkstenis. Viņas dienas vada saule un mēness. Kad viļņi sauc, dzīve stājas un viss pārējais ir bijis nebijis. Bet viņa ir iemācījusies, ka svarīgākais dzīvē nav sērfot.

Nesatiecies ar meiteni, kas ceļo, jo viņa saka, ko domā. Viņa nemēģinās atstāt labu iespaidu uz tevi vai draugiem. Viņa zin, kas ir cieņa, bet nebaidās iesaistīties debatēs par globālām un sociālām problēmām.

Viņai tevi nekad nevajadzēs. Viņa pati zin kā uzbliezt telti, kā saskrūvēt dēļus, visu bez tavas palīdzības. Viņa labi gatavo ēst un viņai nevajag, lai maksā par viņas maltītēm. Viņa ir satriecoši neatkarīga, un viņai nerūpēs vai ceļo ar viņu vai nē. Viņa aizmirsīs tev nodod ziņu, kad sasniegusi galamērķi.Viņa ir aizņemta dzīvojot tagadnē. Viņa sarunājas ar svešiniekiem. Viņa satiks daudz interesantu, līdzīgi domājošu pērsonību no visām pasaules malām. Tiem būs līdzīgas aizraušanās un līdzīgi sapņi. Viņai ar tevi būs garlaicīgi.

Tad nu nesatiecies ar meiteni, kas ceļo. Un, ja nu tu nevilšus iemīlies kādā, tad pat neiedomājies viņu paturēt. Laid viņu valā.

And here is the actual BLOG where the post comes from: 
http://www.lovethesearch.com/

No comments: